Portofoonspel

Het portofoonspel is de ultieme test van communicatie, oriëntatie, denkkracht en samenwerking. Wanneer de teams gemaakt zijn moet er een keuze gemaakt worden voor één van de twee rollen: loper of coördinator. Ben jij de persoon in het veld die de afstanden aflegt en de handen vies maakt? Of ben jij meer het type dat het overzicht bewaart, de lijnen uitzet en zorgt dat alles soepel verloopt? Hoe dan ook: beide rollen zijn belangrijk om dit spel tot een goed eind te brengen.

De coördinatoren worden opgesloten in het coördinatiecentrum  – zij zien en horen niks van het terrein, behalve wat de lopers hen door de portofoon vertellen. Het is hun taak de lopers de goede weg te laten lopen en bij te sturen waar het misgaat. De lopers gaan op zoek naar de antwoorden op de vragen van de coördinatoren om zo de volgende coördinaten weer te vinden. Het eerste coördinaat wordt cadeau gegeven, de volgende coördinaten moeten de lopers en coördinatoren met elkaar afstemmen.

En om het nog spannender te maken, kunnen er meerdere lopergroepen aangestuurd worden door één coördinator – er zijn vier kanalen beschikbaar. Doen de coördinatoren even hard hun best voor iedere groep? Vliegen jullie over het terrein of wordt het een helse zoektocht? Hoe dan ook is het portofoonspel een beleving waar ieder zijn/haar grote kwaliteiten kan benutten.


Prijs opvragen
Wilt u deze activiteit aanvragen of meerdere activiteiten combineren met elkaar?
Dat kan via het formulier hieronder: